Laatste nieuwsberichten

ERS Review 24-03-2023

ERS Review 24-03-2023

In navolging op de ERS in Barcelona 4-6 september 2022 heeft de jaarlijkse ERS-reviewavond ook weer plaatsgevonden. Dit was de eerste reviewavond welke in hybridevorm werd aangeboden. Een gezellig fysiek clubje werd aangevuld met digitale deelnemers.

Er werd afgetrapt door Mart van de Pas, de voorzitter. Het beloofde een leuk programma te worden met diverse onderwerpen. De sprekers zouden deels fysiek en deels digitaal praten, waarbij er voor de interactie meerdere quizvragen waren opgenomen.

De eerste presentatie was van Hanneke van Helvoort. Zij nam ons mee naar dysfunctionele ademhaling tijdens inspanningstesten. Het ging om onderzoeksdata van patiënten met long-covid. Ondanks dat Hanneke digitaal presenteerde, wist zij de aandacht van zowel de zaal als de mensen thuis goed vast te houden.

Na Hanneke was het de beurt aan vier longfunctieanalisten die fysiek de ERS in Barcelona hadden bijgewoond. Zij presenteerde allemaal een eigen onderwerp van wat zij ofwel gezien hadden, ofwel zelf gepresenteerd hadden op de ERS. Dit schetste een mooi beeld van de mogelijkheden en de verschillende niveaus op de ERS. Kortom, het is voor iedereen toegankelijk!

De laatste spreker in de rij was Irene Steenbruggen. Aan haar de taak om, in lijn met de vorige sprekers, iedereen enthousiast te maken voor het ERS in Milaan.

Tot slot werd er afgesloten met het uitreiken van de COSMED Travel Grants 2022. In ruil voor een presentatie op de ERS-review stelt Bob Rotteveel 3 Travel Grants ter beschikking om het bezoeken van de ERS te promoten. Bedankt!

Dan was er ook nog een verrassing… Voordat er geborreld mocht worden, verdiende Irene nog een groot applaus en een bos bloemen. Zij heeft namelijk een award gevonden binnen de ERS: de ERS Educational Award 2022.

Kortom, de ERS was weer een geslaagde bijeenkomst. Er zijn diverse onderwerpen langsgekomen, er was mogelijkheid tot netwerken en er werd afgesloten met een borrel. Zien we jou binnenkort in Milaan?

Wil je de presentaties nog eens op je gemak terugzien? Zodra dit mogelijk is, zal hier een link verschijnen.

Door Karen de Vreede

Printen
Please login or register to post comments.